Ogrzewanie budynku ekologocznego
W naszym artykule poruszamy kwestię ogrzewania budynku ekologicznego. Jeśli interesuje Cie takowa tematywka, zapraszamy do zapoznania się z informacjami w blogpoście.
2019-07-12, 11:44

Budynki ekologiczne w Polsce i na świecie

W związku z pogarszającym się stanem naszego środowiska coraz więcej osób, nie tylko na arenie międzynarodowej ale również  w Polsce, decyduje się na wybudowanie domu energooszczędnego. Jest to opcja, która nie tylko jest korzystna dla naszego środowiska ale także i dla właścicieli owej budowli. Ponieważ pozwala na oszczędność energii, dzięki wykorzystaniu odnawialnych źródeł energii. Jeżeli zastanawiacie się jak wygląda ogrzewanie budynku Eko odpowiedź na to pytanie przedstawimy  w oparciu o ofertę jednego z producentów Eko domów w Polsce czyli firmy ibudhaus.

Ogrzewanie budynku energooszczędnego

Firma ibudhaus to  producent z wieloletnim doświadczeniem, który działa głównie w województwach Śląskim, Małopolskim oraz Opolskim. Specjalizują się w budownictwie na ciężkim terenie, takim jak działki pogórnicze czy działki górzyste, w okolicach Bielska-Białej. W przypadku owego producenta mamy do czynienia z trzema typami ogrzewania jest ogrzewanie pompą ciepła, ogrzewanie elektryczne oraz ogrzewanie z kotłem gazowym. Ogrzewanie budynku z wykorzystaniem pompy ciepła obejmuje ogrzewanie podłogowe parkietu i klimakonwektor na piętrze. Natomiast w przypadku kotła gazowego mamy do czynienia z ogrzewaniem kondensacyjnym i grzejnikami. Ogrzewanie elektryczne zaś to ogrzewanie z grzejnikami i pompą ciepła do CWU.